© Kleine Held - Ultima Thule

Wie zijn wij?

Cronos Invest behoort tot De Cronos Groep (600+ ondernemingen met 8.000+ medewerkers). Wij vormen de brug tussen investeerders en producenten en zijn daarvoor erkend door de FSMA (Financial Services and Markets Authority).

Zo maximaliseren we de kansen op succes.  

“Cronos Invest wordt midden 2019 opgericht uit absolute noodzaak.”

Het culturele middenveld, dat het overgrote deel van alle Vlaamse en Brusselse productiehuizen uitmaakt, vindt geen taxsheltersteun. De bestaande taxshelter tussenpersonen laten hen links liggen omdat ze met beperkte budgetten werken en het sop voor hen de kolen niet waard is. Ze werken liever aan één grote filmproductie dan aan een veelvoud aan podiumproducties. Omdat het makkelijker is. De oprichters van Cronos Invest zijn echter niet vies van een beetje werk en hebben geweldig veel sympathie voor de underdog. Aangezien deze producties net de Vlaamse en Brusselse culturele identiteit vormen, verdienen ook zij taxshelter steun. Cronos Invest is geboren! 

“De focus ligt op veilige, lokale producties.”

Daarmee ondersteunen we lokaal talent. We kijken er ook op toe dat dit talent correct vergoed wordt. We genieten van de bijkomende werkgelegenheid die op deze manier gecreëerd wordt. We genieten van de creativiteit die op deze manier kansen krijgt. Van de toenemende kwaliteit van de producties. We genieten van de banden die op deze manier gesmeed worden tussen verschillende sectoren. Tussen investeerders en producenten.  

“We genieten ervan om samen met de investeerders écht een verschil te maken.”

De focus lag tot 2022 op podiumkunsten en Cronos Invest werkte daarvoor nauw samen met de podiumproducent Perpodium. Nu de taxshelter voor videogames in 2023 in werking is getreden, mede dankzij de aanhoudende inzet van Cronos Invest, zullen wij ook game studio’s helpen met het vinden van taxshelterfinanciering. 

De bezielers

Arne Ottoy

Fiscalist-jurist

Managing director @ ForsVC Game Fund

Co-founder @ Perpodium 

Ex-BNP Paribas Fortis (Film Finance) 

LinkedIn  

Peter Deuss

Producent

Co-founder @ Perpodium

Ex-Caviar  

LinkedIn 

Rinata Sizova

Matchmaker for investors and local talent trough Tax Shelter

Ex-Voka Gent

LinkedIn